15/01/2019
6249

Ot Tipi Teff Grass Tohumu Fiyatları

Ot tipi teff grass tohumu fiyatları için firmamızı arayabilirsiniz. Ot tipi teff grass tohumu fiyatları dekara 1 kg ekildiği için dekar tohum maliyeti uygun fiyata gelmektedir. Dünya'da yeni gündeme gelmiş çok kıymetli bir kaba yem bitkisidir. Kökeni Afrika olmakla beraber Amerka'da ıslah edilerek çiftçilerin kullanımına sunulmuştur. Ot tipi teff grassın Türkiye'de tanıtılması görevini Torunoğlu Tohumculuk üstlenmiştir. Uzun yıllardır tanıtım çalışması firmamızca yürütülmektedir. 

Teff grass tohumu iki çeşittir. Birincisi Ot tipi teff grass, ikincisi ise tahıl tipi teff tir. Hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimizin dikkat ermesi gereken en önemli husus alacakları tohumun ot tipi teff grass olmasıdır. Çünkü tahil tipi teff tohumu insan beslenmesinde kullanılmaktadır. Ot tipi teff grassın verdiği verimi vermez. Firmamız bu konuda çok hassas davranmaktadır.Çiftçimizin kazancı için firmamızda İthal OECD belgeli orjinal ot tipi teff grass tohumu satmaktayız. 

Ot Tipi Teff Grass Tohumu Nasıl Ekilir?

Ot tipi teff grass tohumu dekara 1 kg ekilir. Ekmeden önce tarla iyice sertleştirilir. Toprağın 0,5-1 cm derinine gelecek şekilde teff grass tohumu ekilir. mibzerle  ve ya elle ekilebilir. Eğer mibzerle ekim yapılacaksa mibzerin hortumları boşa çıkarılır, bıçakları kaldırılır, ayarı sıfıra getirilir, tohum gübre saçılır. Üzerine bos sürgü (tapan ) çekilir. Ot tipi teff grass ekiminde tarlaya dekar başı 15-20 kg 20-20 taban gübresi atılır.Tohumlar çıkana kadar sık sık sulanır. Yaklaşık 4-5 gün içinde tohumlar çıkışını tamamlar. Ekiminden üç hafta sonra da dekar başı %26 lık amonyum nitrattan 20 kg uygulanır. 30 günde otlatmaya 40 günde biçime gelir. 30 cm de otlatmaya 50 cm de biçime uygundur.

Ot tipi teff grass otu tohumu dekar başı 3 ton kuru ot vermektedir. Bu eşi benzeri olmayan yem bitkisi ile ister hayvanlarınızı otlatabilir isterseniz de balya ve slaj yapabilirsiniz. 

Ot tipi teff grass tohumunun tadının lezzeti sebebiyle hayvanlar severek tüketir. Hayvanlarda şişkinlik ve kondüsyon düşüklüğüne yol açmaz. Aksine hayvanlarda besi ve süt artışı sağlar. Özellikle at yetiştiricilerinin çok sık tercih ettikleri bir yem bitkisidir. 

Ot tipi teff grass tohumu fiyatları ve ot tipi teff grass tohumu çeşitleri hakkında bilgi almak için firmamızla iletişime geçebilirsiniz.