13/08/2021
2824

Süt Otu Tohumu

Latince ismi Lolium Multiflorum olan İtalyan Ryegrassın anavatanı İtalya’dır. Türkiye’de çiftçiler arasında süt otu olarak da bilinmektedir. Süt otu tohumu denmesinin sebebi hayvanlardaki süt oranının artışından kaynaklanmaktadır.

Serin mevsim yem bitkisi olan süt otu tohumunun ekimleri Sonbaharda yapılmaktadır. Bölgeler arası farklılık göstermekle birlikte Ağustos ayının sonundan, Aralık ayına kadar ekimleri devam eder. Çok sıcaklar geldiğinde Haziran ayına kadar bitki verimine devam eder ve ömrünü tamamlar.



Süt otu tohumu kaba yem açığını kapatma da çok stratejik bir görev üstlenen yem bitkisidir. Türk çiftçisinin kanayan yarası yem fiyatlarından kurtuluşu için süt otu tohumu ekimlerini arttırmamız gerekmektedir. Süt otu tohumu yetiştiriciliği ile yem maliyetlerini azaltarak çiftçiler tasarruf edebilmektedir.

Dekara 5 kilogram ekilen süt otu tohumu sezon boyunca 10 – 15 ton yeşil ot verebilir ve 2 – 3 ton kuru ot vermektedir. Sulak bölgelerde 5 – 6 biçime kadar alınır ve kurak bölgelerde 2- 3 biçim alınmaktadır.
 



Hayvan yetiştiriciliğinde süt otu tohumunu hayvanlar iştahla ve doyasıya yiyebilmektedir. Hazmı kolay olduğu için bir büyükbaş günde 150 kilograma kadar tüketebilir. Süt otu tohumunun yeşil aksamında yoncaya yakın protein bulunmaktadır. %22 protein ihtiva eden
süt otu ile beslenen hayvanlarda et ve süt verimi artar. Kondisyon düşüklüğü yaşanmaz ve
hastalıklara karşı direnç sağlar.

Süt otu tohumuna köylülerimiz karaçayır ve kara otta demektedir.



Yıllara göre süt otu tohumu fiyatları
2021 yılı Süt otu tohumu fiyatı : 27 TL
2020 yılı Süt otu tohumu fiyatı : 23 TL
2019 yılı Süt otu tohumu fiyatı : 17 TL
2018 yılı Süt otu tohumu fiyatı : 14 TL şeklinde satıştadır.

Süt otu tohumlarımız ithal, OECD belgeli orijinal tohumlardır. Türkiye’ye ilk kez 1999 yılında satışa sunduğumuz süt otu tohumuna Torunoğlu Tohumculuk olarak öncülük etmekteyiz. Uzun yıllar tanıtım ve yayım çalışmaları yaparak Cengiz Torun sayesinde vatanımıza süt otu tohumunu kazandırdık.

İthal ve kaliteli süt otu tohumu sipariş vermek ve detaylı bilgi almak için:
Torunoğlu Tohumculuk 0532 266 40 41 – 0322 239 88 08