20/01/2020
4258

Piemontese Boğa Sperması Satışı

Anaborapi Piemontese Boğa Sperması Satışı

Anaborapi Piemontese boğa sperması satışlarımız devam etmektedir. Anaborapi Piemontese Kooparatifine kayıtlı 350 bin baş dişi sığır bulunmaktadır. 1991yılından beri Anaborapi Piemontese kuruluşunun Spermalarını kullanım ve dağıtımını yapmaktayız. Anaborapi Piemontese boğa sperması satış fiyatlarımız firmamızda uygun rakamlıdır. Anaborapi Piemontese boğa spermalarını azot tankı ile göndermekteyiz.



Piemontese ırkı nedir?
Piemontese ırkının anavatanı İtalya’nın kuzeyidir. İtalyan kökenli bir ırk olsada hörgüçlü yapısı nedeniyle, genlerinde zebu kanı bulunması nedeniyle asıl anavatanının Pakistan olduğu düşünülmektedir. Piemontese ırkının en geniş yelpazeli kuruluşu Anaborapi Kooperatifidir.

Anaborapi kuruluşuna ait Piemontese spermaları progeni testten (yavru testi) geçmiş tek Piemontese spermalarıdır. Piyasada ki Anaborapi harici Piemontese spermaları yavru testinden geçmemiş yalnızca performans testinden geçmiştir.
Hayvan yetiştiricilerinin ve Veteriner Hekimlerin progeni testten geçmemiş Anaborapi Piemontese spermalarını tercih etmemelerini tavsiye etmekteyiz.

Dünyanın en iyi etçi ırkı Piemontese
Piemonteseler et verimi yönünden besi ırkları içerisinde tartışılmaz bir yere sahiptir. Anaborapi Piemontese danalarının uzun süre beslenmesine gerek yoktur. 14-16 aylık olduğu zaman kesime hazır hale gelmektedir. 14-16 aylık olan Anaborapi Piemontese danaları kesildiğinde 450-460 kg karkas et vermektedir. Piemonteselerin et randımanı çok yüksektir. %69-73 et randıman oranına sahiptir, et kemik oranı %13’tür. Rakamsal veriler incelendiğinde bu kadar kısa bir sürede bu verime sahip olması Piemontese ırkının en önemli tercih sebebidir.



Piemonteseleri diğer ırklardan ayıran en önemli özelliklerinden birisi de kolestrol bakımından çok düşük olmasıdır. Amerika’da kalp dostu et seçilmiş ve pazarda tartışılmaz bir yere sahiptir. Avrupa’da ve Amerika’da diğer etlerden ayrı olarak ve daha yüksek fiyata satılmaktadır.



Ülkemizin et ithal ettiği şu zamanlarda ülkemizin et açığını kapatmakta naçizane bir yer edinecektir. Türk çiftçisinin yüksek verimle daha fazla kazanç sağlaması için ve Türk insanın kaliteli et yemesi için bu ırkın yaygınlaşması elzemdir. Piemontese sürüsü oluşturduğunuzda diğer besi ırklarına nazaran ayrıcalıklı bir satışa sahip olabilirsiniz. Kolestrolsüz et olarak kendi pazarınızı oluşturabilirsiniz.



Piemontese ırkı ve Piemontese boğa sperması satışı hakkında detaylı bilgi almak için firmamızla iletişime geçebilirsiniz.

     Torunoğlu Tohumculuk
0 322 239 88 08 - 0 532 266 40 41